Krompir je dominantna poljoprivredna kultura u prehrani stanovništva zemalja na Balkanskom poluostrvu. U različitim podnebljima uzgajaju se specifične sorte krompira sa geografskim osobenostima, što je kroz vrijeme doprinijelo pozicioniranju krompira na ključno mjesto u kreiranju nutricionističkih obrazaca, koji će vremenom determinirati samobitnost nacionalnih kuhinja, izbor hrane i potrebe stanovništva. Spontano su definirani profili koji podrazumijevaju prisustvo krompira u svim oblicima.

Moderno vrijeme dalo je posebnu šansu upravo pomfritu, koji se kao brza hrana služi na ulici, ali i kao izvanredan prilog u prestižnim restoranima, te kao radost porodici u toplim domovima. Vođeni tim zahtjevima i potrebama željeli smo tržištu ponuditi najbolji pomfrit, ali i druge originalne proizvode od krompira.

Tvornica za proizvodnju pomfrita Srebreničanka pokrenuta je kao jaka potreba da se izvrši supstitucija uvoza značajnih količina pomfrita i drugih proizvoda od krompira kvalitetnim domaćim proizvodom. Proizvođači krompira u regionu već su vidjeli svoju šansu u pokretanju tvornice u Srebrenici, tako da će naš pomfrit biti domaći proizvod u nekoliko zemalja na Balkanu.

Prehrambene navike balkanskog stanovništva suptilno su kreirane na temelju autohtonih, ali i vremenom prilagođenih sorti krompira, tako da je paleta proizvoda kompanije Srebreničanka adekvatno odgovorila izuzetno zahtjevnom tržištu. Još uvijek ekološki očuvano zemljište i vode na širem području koje gravitira Srebrenici daje novi kvalitet našim proizvodima, temeljeći naš koncept na viziji da su zdravlje i zadovoljstvo našeg kupca na prvom mjestu.